Zwangerschapsyoga

Wat is zwangerschapsyoga?
Zwangerschapsyoga is een proces dat zich ontwikkelt en openbaard.Het is een proces van overgave. Alle veranderingen, maar vooral het contact met het ongeboren kind, maken dat je dichter bij je eigen gevoel en kracht komt.

Wat is het doel van zwangerschapsyoga?
De yoga is erop gericht om de zwangerschap bewust te beleven. Door vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam en kracht, in verbondenheid met je kind, leer je mee te werken, in plaats van tegen te werken, tijdens het baringsproces.
Bevallen is openen en loslaten!
De zwangerschapsyoga bereidt je hier op voor d.m.v. gerichte oefeningen van houding, beweging, ademhaling, concentratie en ontspanning.
Eenmaal per 8 lessen is er een bijeenkomst met partner. Deze les is gericht op de wijze waarop de partner de vrouw kan ondersteunen tijdens het baringsproces.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Voor wie is er zwangerschapsyoga?
Uiteraard voor de zwangere vrouw! En eens in de zoveel weken voor de partner van de zwangere vrouw. Zwangerschapsyoga kun je volgen vanaf de 3e maand van de zwangerschap tot aan de bevalling.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Hieronder enkele reacties van mijn cliënten

Ik ben van mijn tweede kindje zwanger en volg de zwangerschapsyoga in Schiedam bij Jannie. Het is een hele leuke en ontspannende les. Het fijne bij Jannie is dat je gewoon jezelf kan zijn. Er wordt gelachen maar ook serieus gewerkt. De ontspanning is heerlijk, het contact met je kindje voelt intenser. Ik kijk er iedere week weer naar uit!
Yvonne-Boersma-petit uit Barendrecht

Het is een weeklijks ontspannen uurtje waar ik erg naar uitkijk, tijdens de groepsles is er voldoende aandacht voor het individu. Ik heb het gevoel echt iets te leren waar ik straks iets aan heb. De eerste keer dat ik bij Jannie op les kwam had ik het gevoel van thuis komen, er is altijd even een moment van bij kletsen onder een kopje thee of koffie (met koekjes). Het is serieus waneer het moet, een grap waneer het kan.
Ilse Dunoulin uit Schiedam

Ik ga iedere dinsdagavond naar zwangerschapsyoga bij Jannie Lubbers. Ik ben 23 weken zwanger en wil graag een uurtje voor mijzelf en de baby vrijmaken. Ik vind het zoals ik ook hoopte helemaal geweldig! Jannie maakt dat ik mijzelf kan zijn en heerlijk kan ontspannen, ook is er ruimte voor humor wat ik zelf erg belangrijk vind. We hebben een hele leuke yoga groep (6 personen) die allemaal even ver zijn. Jannie sluit zich goed aan bij ons gevoel en maakt er ieder keer weer een bijzondere les van. We sluiten af met een visualisatie ik vind dit geweldig daarnaast heeft Jannie een hele fijne stem waardoor ik mij mee laat gaan in haar verhaal totale ontspanning. Ik ben dan ook van plan om haar meditatie lessen te gaan volgen na mijn zwangerschap. Ik kan iedereen aanraden een kijkje te gaan nemen bij Lukay, en kennis te maken met Jannie.
Dinah van Nieuwenberg uit Schiedam