Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?
Reflexologie is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. De reacties kunnen het best omschreven worden als ontspanning of terugkeer naar de evenwichtstoestand. De reflexen in de voet zijn in feite "beelden" van lichaamsdelen. Hun lokatie en onderling verband op de voet volgen een logisch anatomisch patroon, dat sterk lijkt op dat van het lichaam zelf.

Wat doet voetreflexologie?
We kunnen door vingerdruk (pressuur) op de reflexpunten in alle delen van het lichaam ontspanning brengen en alle organen en lichaamsdelen stimuleren en tal van klachten en kwalen verhelpen.
Reflexologie is een boeiende en doeltreffende methode, omdat ze het gehele lichaam wil stimuleren en het herstel van de evenwichtstoestand binnen alle lichaamsdelen wil bevorderen.

Voor wie is voetreflexologie geschikt?
Voor mensen met: rug-, schouder-, en nekklachten, spijsverterings- en hormonale klachten, overmatige vermoeidheid of spanningsklachten, concentratieverlies, emotionele klachten of slaapproblemen.
Ook preventief en ter ondersteuning van de gezondheid kan voetreflexologie toegepast worden. De massage werkt ontspannend, het hoofd wordt 'leeggemaakt', er ontstaat helderheid en de natuurlijke energiestromen worden geactiveerd.

Zwangerschapsreflexologie

Waarom juist tijdens of na de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook maak je tijdens de behandeling intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Verlichting van zwangerschapsklachten
De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, obstipatie, oedeem, (milde) blaasontsteking, slapenloosheid, hoge bloeddruk,en beginnende zwangerschapsdiabetes,en stemmingswisselingen. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Aanvulling
Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling door een erkende reflexzonetherapeut geheel of gedeeltelijk. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket.