Qi Gong en Tai Chi Tao lessen

Vitaliteit door zachte kracht
Door Ingrid van Breemen van 'Innerlijke glimlach'

Waar staat de innerlijke glimlach voor?
De innerlijke glimlach, uit de taoïstische Qi Gong oefeningen heeft mij enorm geïnspireerd. Het is een uiterst simpel, maar zeer doeltreffend principe, namelijk dat je met zachtheid en respect naar jezelf kijkt. Een uitnodigende blik naar je lichaam en je geest. Zo kun je ruimte maken om te bewegen, te veranderen, te groeien. Die innerlijke glimlach staat centraal in mijn lessen, maar ook in de Cranio-Sacraal behandelingen die ik geef. Ik herinner mijn cursisten er steeds weer aan dat er veel meer mogelijk is wanneer je met de innerlijke glimlach werkt. En dat geldt niet alleen voor de lessen, maar ook voor het dagelijkse leven!

Wat is Qi Gong?
Qi Gong is een eeuwenoude bewegingsleer uit China en is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen. Adem, beweging en bewustzijn staan hierin centraal. Door middel van eenvoudige en vaak vloeiende bewegingen (soms met een rustige achtergrondmuziek) brengen we de energie in onszelf in beweging. Door zachte aandacht en concentratie kunnen we ook energie sturen naar die delen van het lichaam die daar behoefte aan hebben. Een belangrijk principe in de Qi Gong is: "Daar waar je aandacht gaat, gaat de qi." En dat is precies wat we met de oefeningen beogen, dat de qi vrij gaat stromen, zodat het lichaam soepel, zacht en krachtig wordt. Vanuit die zachte aandacht wordt ook de geest uitgenodigd om tot rust te komen. Zo zet je een positieve spiraal in werking. Het gaat dus niet alleen om de beweging, maar ook om het bewustzijn en helemaal in het hier en nu zijn.
Er zijn 2 algemene Qi Gonggroepen en er is een Qi Meditatie groep.

Algemene Qi Gong lessen (dinsdagavond en vrijdagochtend)
Deze lessen zijn vooral gericht op het ervaren en bewerkstelligen van innerlijke rust. We werken zowel met energetische meditaties en visualisaties als met korte, vloeiende vormen.
Klik hier voor meer informatie

QI-Meditatie Groep (vrijdagochtend)
Bovenstaande geldt ook voor de Qi-Meditatie groep. De nadruk ligt hier echter nog meer op de energetische meditaties. Daarom is deze groep met name interessant voor mensen met tijdelijke of permanente lichamelijke en of psychische klachten, zoals extreme vermoeidheid, stijve spieren en/of gewrichten, stress/burn-out, chronische pijn.
Maar ook als je volkomen gezond bent, zijn deze lessen een weldaad voor lichaam en geest! Je leert diep naar binnen te gaan en je ontdekt, vanuit de 'innerlijke glimlach' je eigen, helende kracht.
Klik hier voor meer informatie

Wat is Tai Chi Tao?
Tai Chi Tao is ook een vorm van Qi Gong, net als de, in het westen meer bekende, Tai Chi Chuan, die voortkomt uit de Chinese vechtkunsten. De Tao is een eeuwenoude natuurfilosofie uit China en staat voor de weg, weg van de natuur, ofwel de 'natuurlijke' weg. In Tai Chi Tao, die door de Nederlander Jan Kraak is ontwikkeld, werken we ook met verschillende 'vormen' (series van bewegingen), net als in de traditionele Tai Chi Chuan. Maar door hun eenvoud en vooral ook de creativiteit en de vrijheid in de uitvoering zijn deze vormen veel gemakkelijker te leren en in de praktijk te brengen. Het gaat daarbij niet om de 'vorm', of het doel, maar om de weg er naar toe. Plezier hebben in de bewegingen, je lichaam tot expressie laten komen ofwel, je 'verheugen in de weg'.
Klik hier voor meer informatie.

Dus als je op een ontspannen en prettige manier aan je eigen gezondheid wilt werken, zowel geestelijk als lichamelijk, kijk dan voor meer informatie op mijn site: www.innerlijkeglimlach.nl of bel of mail voor meer informatie. Je kunt ook altijd bellen voor een afspraak voor een kennismakingsles Qi Gong of Tai Chi Tao (instroom het gehele jaar mogelijk).

Ingrid van Breemen
info@innerlijkeglimlach.nl
06 - 44 804 102