Leef Ontspannen Therapie (L.O.T)

Wat is L.O.T?
De naam L.O.T. staat voor twee dingen; zowel voor de naam Astrid Looymans Ontspanningstherapeut, als de afgeleide vorm Leef Ontspannen Therapie. Deze therapie is bedoeld om zo ontspannen mogelijk te leven.
L.O.T is ontstaan uit een mix van krachtige oefeningen uit de natuurlijke en additieve geneeswijze van yoga, bio-energetica, kleuren, chakra's, accupressuur, voetreflexzone therapie, visualisatie en ademhalingsoefeningen.
L.O.T. houdt altijd drie elementaire regels in het oog:
Ademen = energie (brandstof voor alle processen)
Voelen = verbinding maken (lichaam, geest, ziel, omgeving)
Zijn = bewust met iedere ademhaling in het heden zijn
Het doel van deze mix van variabele oefeningen is om tot bevrijding te komen van oude patronen en gewoonten. U bereikt door deze therapie persoonlijke ontwikkeling en vrijheid.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Wat is de kracht van L.O.T.?
De kracht van L.O.T. vindt je in de combinatie van verschillende oefeningen. Sommige van deze oefeningen zijn eeuwen oud en andere van deze tijd. L.O.T. is de mildste therapie die er is. Doordat alle oefeningen worden gekozen op basis van toegankelijkheid, mildheid en groeimogelijkheden kan je zelf als beoefenaar je eigen groei bepalen. Door de L.O.T. oefeningen leer je snel je eigen lichaam aan te voelen en te bepalen waar je grenzen liggen, zowel lichamelijk als geestelijk. Deze feiten zijn essentieel om te leren zelf de verantwoording te nemen voor je leven en van daaruit te ervaren wat het is om je zelf te ontdekken en neer te zetten in de samenleving.

Wat is het doel van L.O.T.?
Je zult ervaren dat L.O.T. een ontdekkingsreis is. Deze vorm van therapie zoekt overal een betekenis achter. Door de variatie van de oefeningen ontdek je patronen in jezelf. Het onderkennen hiervan opent nieuwe mogelijkheden. Bevrijding van geblokkeerde energiestromen is het gevolg. Hierdoor kom je in kontakt met de zuivere doelstellingen van je eigen ik. De creativiteit die dan vrij komt, brengt je naar je wezenlijke doelen.


L.O.T. voor mensen met beperkingen van het bewegingsapparaat

Wat zijn bewegingsproblemen?
Mensen met een chronische aandoening, zoals Reuma, Fibromyalgie, M.E., enz. hebben vaak moeite met bewegen. Zij komen nogal eens in een isolement terecht omdat zij niet meer in staat zijn aan het dagelijkse leven deel te nemen. Doordat deze mensen te weinig bewegen, zullen hun spieren nog verder gaan verslappen en komen ze vaak in een rolstoel terecht.

Wat is het doel van de bewegingslessen?
Als er niets met de spieren gebeurt, worden de spieren korter en verstijven ze op den duur. De lessen hebben vooral als doel om de spieren juist door aan- en ontspanning ervan, weer sterker en langer te maken. Dit gebeurt op een ontspannende manier en er zal veel aandacht besteed worden aan vooral het ontspannen van de spieren. Door regelmatig deel te nemen aan de les met de diverse bewegingsoefeningen zal men zich al snel soepeler en lekkerder in zijn/haar vel voelen waardoor de kwaliteit van het leven verbetert.

Voor wie zijn de lessen?
Deze lessen zijn voor alle mensen die problemen hebben met hun bewegingsapparaat. Ze zijn voor alle leeftijden en er wordt door de goede begeleiding aan iedereen en ieders kunnen en beperkingen aandacht besteed. Er wordt ongeveer 1 uur lesgegeven waarna men met een kopje thee of koffie nog even kan napraten.