Babymassage

In veel culturen behoort babymassage tot de dagelijkse verzorging van de baby. De massage helpt de spierontwikkeling,de doorbloeding van de huid, heeft een gunstige invloed op de slaap, ademhaling, de spijsvertering, het afweersysteem, en stimuleert de zintuigen. Iedere pasgeboren baby kan genieten van een massage.

Aanraken betekent contact, verbinding maken met wat buiten onze eigen buitenkant ligt, zoals ook contact met de grond onder onze voeten. Voor mensen, evenals voor dieren, is aanraken een zaak van essentieel belang, om niet te zeggen van levensbelang. Het geeft warmte, geruststelling,een prettig gevoel, troost en hernieuwde vitaliteit. Het zegt ons dat we niet alleen zijn. Van alle zintuigen komt het gevoel als eerste tot ontwikkeling. Baby's verkennen en ontdekken de wereld vooral met hun tastzin, terwijl ze zonder de liefdevolle aanraking van hun ouders niet armonisch kunnen opgroeien. Zolang de behoefte aan aanraken en aangeraakt worden bevredigd wordt, kan het kind tot een gezonde volwassene opgroeien.Door de aanraking wordt namelijk het gevoel aangekweekt dat je geaccepteerd wordt en dat er van je gehouden wordt.

Bovendien is het samen komen van jonge ouders voor iedereen een leuke ervaring! Er wordt naast het leren van de massage technieken ook aandacht besteed aan andere onderwerpen die verband houden met de massage en/of de ontwikkeling van de baby.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Voordelen:
- Babymassage: geeft rust en is heerlijk ontspannen voor ouder en kind.
- Babymassage: kan er voor zorgen dat uw kindje rustiger en dieper slaapt.
- Babymassage: heeft een positieve uitwerking op de spijsvertering en helpt bij darmkrampjes.
- Babymassage: verbetert de doorbloeding, stimuleert het immuunsysteem, kan ook stress bij de baby verlichten.

Wanneer?
Is uw baby tussen de 2 maanden en 9 maanden, dan kunt u deelnemen aan deze curcus.

De cursus wordt alleen gegeven bij voldoende aanmeldingen.

Tijden

Dinsdag 11:00 - 12:00 uur

Kosten: € 55,- voor 5 lessen.

U kunt zich aanmelden via info@lukay.nl of contact opnemen met Jannie Lubbers (06-30 33 12 28).